Belang cunet uitgraven wordt vaak onderschat

Een cunet bepaalt voor groot deel levensduur van een bestrating

Kalis bestratingen biedt infra diensten aan in de Rijnmond, Alblasserwaard, het Land van Heusden en Altena en de Vijfheerenlanden. Omdat wij in deze gebieden vooral te maken hebben met een niet draagkrachtige grondlaag is een cunet uitgraven meer regel dan uitzondering. Wanneer er geen cunet zou worden uitgegraven zou de levensduur van de bestrating zeer kort zijn. Binnen afzienbare tijd zouden gaten en ernstige verzakkingen in de weg ontstaan en de kans op breuken in kabels en nutsleidingen groot te noemen zijn.

Cunet dat aan alle specificaties voldoet betaalt zich terug

Van oudsher is Kalis bestratingen een stratenmakersbedrijf. Wij weten hoe belangrijk het is dat een cunet volgens de strengste specificaties wordt aangelegd. Wanneer de zandlaag in een cunet een halve centimeter te hoog of te laag is aangelegd kost dat extra tijd en kosten. De aangestampte zandlaag zal moeten worden afgeschraapt dan wel worden aangevuld met extra zand. Tot voor enkele jaren maakten we regelmatig mee, dat men ‘vergeten’ was de steendikte mee te rekenen. Als infra bedrijf graven we daarom het liefst zelf het cunet.

Dikte zandlaag cunet hangt af van type weg

Als een cunet uitgegraven is, wordt er een zandlaag in aangebracht voor de draagkracht. De dikte van de zandlaag hangt af van het type weg. Zo zal een snelweg, die intensief door vrachtwagens wordt gebruikt, een aanmerkelijk dikkere zandlaag krijgen dan een fietspad. Zand of een combinatie van gemalen puin en zand worden het meest gebruikt. De reden hiervoor is, dat zand bijna niet onderhevig is aan zetting. Door de zandlaag met een trilplaat machinaal te bewerken verdwijnt de lucht tussen de korrels en ontstaat een stevige basis.

Kalis bestratingen gaat voor kwaliteit en duurzaamheid

Kalis bestratingen heeft een tiental jaren ervaring met cunet uitgraven en het leggen van duurzame bestratingen. Ons vakbekwame en gemotiveerde team collega’s houdt de specificaties scherp in de gaten en gebruikt daarvoor GPS gestuurde laserapparatuur. Bent u op zoek naar een innovatief infra bedrijf, dat topkwaliteit voor een scherpe marktconforme prijs levert? Raadpleeg dan voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak de rubriek contact