Stelconplaten leggen met behulp van (GPS) laserbord

De perfecte oplossing voor tijdelijke en permanente verhardingen

Kalis Bestratingen wordt als innovatief infra bedrijf door steeds meer bedrijven ingeschakeld. De belangrijkste redenen hiervoor zijn, dat u bij Kalis Bestratingen alle disciplines onder één dak vindt en dat Kalis Bestratingen werkt met een harde opleverdatum. Als bedrijf weet u wanneer een project wordt opgeleverd. U kunt uw overige activiteiten hier op afstemmen. En dat laatste geeft zekerheid. In het verzorgingsgebied waar wij onze diensten aanbieden is de bodem zacht te noemen. Zeker bij productie- en transportbedrijven die intensief gebruik maken van vrachtwagens is het belangrijk dat de ondergrond ‘bestrating’ stevig genoeg is. Anders ontstaan er gegarandeerd problemen en wordt een opslagterrein en/of parkeerterrein binnen de kortste keren kapot gereden. Dat geldt niet alleen voor buiten, maar ook in opslagloodsen. Stelconplaten zijn de perfecte oplossing voor dit probleem.

Ondoordringbare Stelconplaten de beste keuze

Sinds eind jaren dertig van de vorige eeuw is er een oplossing voor dit probleem. Toen werden in Nederland door een bedrijf in Rheden de karakteristieke Stelconplaten geïntroduceerd. Deze platen zijn gemaakt van constructief gewapend beton met een standaard dikte van 14 cm. Ze hebben een stalen hoeklijn en een standaard formaat van 2 bij 2 meter. Het is belangrijk dat de stelconplaten vlak worden neergelegd, zodat ze goed aansluiten en de bovendruk evenredig verdeeld wordt. Sinds het begin van deze eeuw worden ze met behulp van een vacuüm hijssysteem neergelegd op geëgaliseerde onder banen. Kalis Bestratingen gebruikt voor het maken en het egaliseren van de onder banen gebruik van een GPS laserbord. Het resultaat is, dat de Stelconplaten niet alleen horizontaal perfect komen te liggen, maar ook perfect aansluiten zodat ze duurzaam gebruikt kunnen worden.

Stelconplaten kunnen meerdere keren hergebruikt worden

Zoals eerder aangegeven kan Kalis Bestratingen bij u Stelconplaten voor zowel tijdelijke als permanente verhardingen leggen. Het grote voordeel van Stelconplaten is, dat deze hergebruikt kunnen worden en een zekere restwaarde hebben. Stelconplaten worden onder andere toegepast bij: bedrijfsterreinen, tijdelijke verharding, stoot- en aanrijdplaten, transport- en logistiek, op- en overslagbedrijven en vloeistofdichte ruimtes. Voor meer informatie over het kopen en leggen van Stelconplaten raadpleegt u de rubriek contact